This is honna hurt, episode 2



/Madde

Stay close to me

Har äntligen varit hos min älskade vän nu! Hon stod i deras lilla gräsvänjar-hage vid grinden tillsammans med de andra hästarna och väntade. Jag och Madde, "stallägaren", flyttade över dem till lösdriftshagen och pratade lite häst. Hon hade skaffat cavalloboots till sin häst som nu sprang runt som en (glad) galning i hagen! Himla kul att det fungerar. Jag gick sedan till rundcorallen med Hymris för att påbörja behandlingen. Herrejävlar hur hovarna ser ut, och vart tog strålarna vägen?! Aja hoppas jag får ordning på det nu, skall införskaffa stråltryckarsulorna så får hon ha bootsen på i hagen ett tag.

Hymra var oerhört sammarbetsvillig idag. När jag tex släppte henne lös för att hon skulle gå ut genom grinden så att jag kunde stänga innan de andra hästarna följde med, så gick hon inte till gräset som hon brukar, utan vände sig om och stod lugnt och stilla och väntade på mig! Hon stod även stilla sedan när jag skulle borsta henne (löst), inget gräsätande då heller. Kanske är det inte helt tokigt med en dryg Madde ibland ändå? Eller jo, när det kommer till fötterna är hon hopplös ;) Jäkla Madde! (Kan tilläga med att jag syftar på mig, inte stallägaren nu!). NT-dry var iallafall jätte-enkelt att ha på, men får dock köpa en ny hovkrats med borst imorgon så blir det ännu lättare. Hovkratsar har en tendens att alltid försvinna?

/Madde


En liten tanke

När ryttarnas kommentarer efter varje träning och tävling låter "jag är missnöjd, hästen lyssnade inte på mig alls", svårdom efter svårdom hörs under träning / tävling så börjar åtminstånde jag att fundera på , varför gör ni det här? Om ridningen tagit över hästen och prioriteras som det viktigaste, om allt som betyder är att du, skall bli bättre, att du skall lyckas och att du skall vinna, så borde kanske du ta dig en liten tankeställare. Är det inte hästen som är "huvudnumret", som är det viktigaste? Skall det inte vara roligt att vara tillsammans med hästen? Vad spelar det egentligen för roll om du kommer sist eller först, är inte en runda där hästen och människan har roligt tillsammans - men kommer sist att föredra framför en runda där människan , ryttaren , får dra hästen runt banan. "Rida" hästen, och jobba den för en blå-gul rosett? Att hästen inte skulle ha gjort det om den inte hade tyckt att det var roligt tror jag inte ett dugg på. Är inte det föresten vetenskapligt bevisat nu? Vi utnyttjar hästens språk och flockbeteende istället för att lära oss det och kommunicera med honom/henne.

/Madde


Cause it makes me smile



De få minuterna jag hade lite energi igår ägnade jag åt att snabbt ta en liten bild, hade absolut ingen energi till att göra det bra utan det fick bli som det blev och här är resultatet! Urdåligt, men jag tror att det är skarmen med bilden. Jag inspererades av låten "skin" och det är nog främst därför jag trots att jag ser förjävloig ut, var osminkad, dålig kvalité på bilden osv. , publicerar den. "Let them know with all you've got that you are not your skin".

Den 9 juni , lördag , så skall hästarna ut på bete! Får se om det får bli en betesreducerare senare men jag testar utan först. Kanske är jag dum som gör det? Vad tycker ni, är betesreducerare en bra produkt? Det är iallafall klart nu att Karro & Opalen kommer och blir en del av vårat gäng igen! Eller ja, över sommaren åtminstånde. Men det skall bli superkul . ser verkligen fram emot en sommar med dem ute i skogarna. Kan det bli bättre?! Och jag är superglad över att Hymra och Opalen skall få träffa varandra igen ,  det svåraste med att flytta från Louise var nog trots allt att jag tog Hymra ifrån hennes vänner - bara sådär. För alltid?

Jag har inte haft någon ork alls att varken skriva texter eller äns ta mig upp ifrån sängen.. Dvs. jag har inte träffat Hymra på flera dagar! Efter att pappa har lagat tutan på bilen min idag så skall jag ta mig orken att åka dit. Längtar! Då skall jag också påbörja behandlingen med Hymras hovar och förhoppningsvis kan Hymra snart gå oömmat på allt underlag i alla gångarter igen!

/Madde

RSS 2.0