Hovvård

Idag var det dax för hovvård för Hymris del. Det var nog inte riktigt hennes dag idag, irriterad på det mesta. Sen springer en människa efter hovarna och skall trimma dem, tycker hon att dem är fula eller?!! Haha efter många om och men så var alla fyra hovar nyverkade iallafall. Hovröta, svamp, och en del annat.. Men det skall nog lösa sig! Skall nog även beställa ett par stråltryckarsulor till henne, får hoppas att det gör susen.

När det var Opalens tur att verkas så passade jag på att massera Hymras rygg med örtblandningen igen, tryckte rätt ordentligt för att se hur ryggen var men hon brydde sig inte ett dugg. Blir verkligen inte klok på ryggen, himla udda. "Yogade" hennes svans också eftersom det är himla bra för ryggen.

/Madde


Ryggproblem?

Idag hittade jag Opalen och Hymra vid höbalen, Hymra åt och Opalen stod där som sällskap. Jag hälsade på dem och frågade ifall dem ville följa med till grinden, det ville dem absolut! Så vi gick till grinden och myste där i väntan på att Karro skulle komma.

Vi gick sen till gården för att förbereda oss för en ridtur, hade tänkt att rida med endast grimskaft som halsring idag, men så blev det inte. Jag vet inte riktigt vad som hände när jag lade på sadeln, plötsligt var vi någon annanstans och sadeln låg på marken, hon sparkade bakut i massor?! Det är inte likt henne, igår reagerade hon inte alls och hon var superglad genom hela ridturen. Kände genom ryggen och på ett område av ryggen fick jag inte ens peta på.. Men Hymris ville absolut ut så jag gick med henne istället. Vi gick på en väg som går genom skogen "bjusanvägen" och Hymra gick löst ca 20 meter före oss andra. Hon hade superkul och gick som en dåre, inte gick det sakta inte!

När vi sen kom hem till gården igen så kollade jag ryggen. Hur hårt jag än tryckte och vart jag än tryckte så reagerade hon INTE ALLS?!  Hon stod och sov, brydde sig inte ett dugg vad jag gjorde.. Jag masserade iallafall ryggen med en örtblandning som är bra för hennes rygg.

Jag ska verkligen försöka hitta någon duktig människa som kan kolla upp ryggen, men det är så konstigt att det skiftar så olika. Visst att ryggen kan bli bättre av en promenad, men vi gick inte speciellt långt och det var så extremt innan, och efter så var hennes rygg nästan bättre än de flesta hästars ryggar.. Träningsvärk tycker jag inte heller att det kan vara, vi har ju bara skrittat ut på kortare turer när vi ridit, och ren protest? Nej, det tror jag inte heller. Möjligtvis någon nervsjukdom, hoppas verkligen att vi hittar "felet" så jag kan hjälpa henne!

Får kolla upp hur hennes rygg mår imorgon, och behandla den så mycket jag kan själv. Hovvårdaren kommer ju också och verkar henne, vilket kan hjälpa.

/Madde


Tar upp bloggen igen

Jag vet att jag slutar skriva här hela tiden men skall försöka börja om igen. Bloggens inriktning kommer att ändras lite, men vi får se med tiden hur den formar sig. Förmodligen kommer den att bli mer vardaglig, mer filmer, bilder och texter om vad jag och Hymris gör på dagarna. Men det kommer även texter och peppfilmer när jag har tid med det!

Under tiden jag haft lite paus från bloggen så har Hymris och jag har börjat vara ute på ridturer igen! Det går verkligen SUPER, och hon är kanonduktig. Rider i grimman + grimskaft och sen sadeln då hon hellre har sadel än blir riden barbacka. Grimman känns dock lite som överskott förutom att det är en reflexgrimma som synns, så nästa gång så knäpper jag nog av grimskaftet :) Bootsen med brodd har jag oftast på framhovarna också när vi rider i skogen kvällstid, då jag är vinglig och jag inte ser underlaget ordentligt, Hymra klarar sig egentligen utan men hon får ha dem ibland ändå tillsvidare.

Imorgon kommer även vår Hovformsspeciallist, vi skulle försöka med längre perioder nu, men på senaste tiden känns det som att det har hänt massor med hennes hovar och det ser mindre bra ut. Får se vad Emma säger, men förhoppningsvis gäller det bara byte av hovform, sula och strålar. Samt hovbölder för att få ut lite "skit" från kroppen. Hon ömmar inget, går bra på snö och is, så allt för illa kan det inte vara!

Lite lek för ca en vecka sedan:




Ridtur i förrgår:



/Madde

Hymra & Madde video

Jag har nu gjort en till video på mig och Hymris! Redigeringen och låtvalet är vääldigt oseriöst, men jag lät det vara så då vi inte orkade koncentrara oss och mest sprang runt på klippen. Klippen är tagna 24 januari 2012, så än så är det färskt! :) Tyvärr var jag sjuk men vi orkade springa runt en del ändå!

Kolla i fullskärm, annars syns det knappt vad vi gör..

http://www.youtube.com/watch?v=BXkJwIzTvyc&feature=you%E2%80%8Btube_gdata

/Madde


RSS 2.0